close
България

Кметът Стефан Радев награди най-добрите спортисти на община Сливен за 2016 година

dsc_7220

Церемония по награждаване на най-добрите спортисти за годината се състоя в зала „Май“.  Радослава Мавродиева е спортист №1 на община Сливен за 2016 година. Тя завоюва шесто място на Световно първенство по лека атлетика за жени в зала, пето място на Европейско първенство в зала за жени и стана балканска шампионка в дисциплината тласкане гюлле. Радослава беше единствената състезателка от Сливен, която участва в Олимпийските игри в Рио.

Сред 10-те най-добри спортисти на община Сливен за 2016 година са Момчил Караилиев/троен скок/, Божидар Андреев / вдигане на тежести/, Даниела Пандова /вдигане на тежести/, Божидар Темелков /самбо/, Васил Маринов /вдигане на тежести/, Леман Гичмен /самбо/, Яница Петкова /самбо/, Петър Ангелов /вдигане на тежести/ и Валентин Георгиев /вдигане на тежести/.

За най-добър спортист с увреждания на община Сливен за 2016 г. е отличен Димитър Йорданов, състезател по тенис на маса и бадминтон. Специалната награда на Постоянната комисия на децата, младежта и спорта към Общински съвет – Сливен беше присъдена на състезателката по вдигане на тежести Даниела Пандова, завоювала второ място на Европейско първенство за девойки до 23 години в категория до 48 килограма. Призът „Най-добър треньор на община Сливен за 2016 година“ беше връчен на Валентина Желязкова, треньор на спортист №1 Радослава Мавродиева.

„Радвам се, че Община Сливен продължава традицията да почита своите заслужили спортисти. Поздравявам всички за усилията, които полагат през годината и за успехите, които постигат“, заяви в приветственото си слово кметът Стефан Радев. Той пожела през следващата година конкуренцията да бъде още по-голяма, което означава заслужили отличия на всички възможни нива. „Вие сте нашите най-многобройни посланици не само в страната, но и по международните подиуми, за което Ви поздравявам“, каза Радев, след което връчи наградите.

Най-добрите спортисти на Сливен за 2016 година получиха парични премии, с подкрепата на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта. За първи път беше излъчен най-добър спортист с увреждания и награден с почетен приз. Община Сливен предоставя целогодишно безвъзмездно спортните бази на клубовете и плаща текущите им  разноски.

На церемонията присъстваха още областният управител Татяна Петкова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, представители на спортни клубове, деятели, общественици, родители и гости. На събитието бяха поканени и известни спортисти от близкото минало.

Снимки: Община Сливен