close
България

Над 600 нарушения на скоростта по време на празничните дни в Сливенско

kameri

2583 превозни средства и 2826 лица са проверени по време на специализирана полицейска операция, проведена за периода от 3 до 6 март на територията на ОДМВР-Сливен. По време на празния 3 март и съпътстващите го почивни дни е осъществен засилен контрол по главните пътища и в общинските центрове за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата.

Полицейските екипи са заснели 607 нарушения на скоростните режими- 475 в населени места и 132 извън населени места. На нарушителите ще бъдат издадени електронни фишове.

За други нарушения са съставени 386 фиша и 132 акта. Установени са 5 водачи, употребили алкохол, като 3 са с показатели на дрегера над 1,2 промила. 6 водачи са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества, за което са образувани досъдебни и бързи производства. 3 са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици, спрямо които са приложени санкции, предвидени в Закона за движение по пътищата- глоба 2000 лева и 24 месеца лишаване от управление на МПС.

5 са установените неправоспособни водачи. 2 са санкционирани са отнемане на предимство, 4 за неправилно изпреварване, 4 за използване на мобилен телефон по време на движение, 71 водачи и пътници за неизползване на обезопасителни колани. На място при проверките са връчени 128 електронни фишове.

Контролът по спазване на ЗДВП по пътищата на област Сливен остава завишено.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.