close
България

Обновиха автомобилния парк на ВиК-Сливен

vik_sliven

Автомобилният парк на „ВиК“ – Сливен може да се счита за напълно обновен. Към него преди броени дни са зачислени последните от закупените 7 нови високопроходими автомобила, на обща стойност 250 000 лева, които ще обслужват експлоатационните райони в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.  Автомобилите, произведени с необходимия товарен отсек, са от първостепенно значение за дейността на ремонтните екипи на „ВиК“-дружеството, чийто стремеж е  по-добро и експресно обслужване на ежедневните аварии по водопреносната мрежа. Колкото по-бърза е реакцията на В и К-специалистите, толкова по-добро ще е качеството на водата след извършените ремонти, заяви управителят на „ВиК“ – Сливен Севдалин Рашев.

Дружеството е успяло да закупи автомобилите със собствени средства. Новите автомобили елиминират огромните текущи разходи за постоянни ремонти на старите пикапи, които са на възраст над 30 години. Автомобилният парк на водното дружество в момента наброява около 50 машини.

Закупените в последните няколко години 9 нови багера са  последна дума на строителната техника. Подновена е и т.нар. малка механизация – от агрегатните помпи за отпадъчни води до електрическите уреди и  инструменти за извършване на аварийни ремонти, поддръжка и  строителни дейности по водопроводната и канализационна система на територията на Сливенска област.