close
България

ОДМВР-Сливен: Над 1300 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kat

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 12 до 18 май на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1343 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 184 актове за административни нарушения и 1159 фишове, от които 602 за скорост.  Установени са девет водачи на МПС, употребил алкохол, като двама от тях са с показатели на дрегера над  1,2 промила. Четирима водачи са установени да управляват след употребил наркотични вещества. Трима са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици. Седем са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 100 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени пет операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

82 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.