close
България

Откриха лаборатория за синтетична дрога в Бургас

narkolaboratoriq

Шест бързи полицейски производства, четири преписки и едно досъдебно производство са образувани в резултат на приключилата специализирана полицейска операция, осъществена на територията на Бургаски регион и насочена към противодействие употребата и разпространението на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР – Бургас.

Сред най-характерните случаи са извършеното претърсване в дома на 32-годишен бургазлия, разположен на ул. „Александър Велики“, осъществено от служители на Първо Районно управление – Бургас, при което е намерена стая, обособена, като лаборатория за производство на синтетични наркотици. Открити са и прекурсори за производство на синтетични наркотици – пико – блистери с хапчета, колби, епруветки, червен фосфор, полиетиленови бутилки, свързани в система с маркучи, различни химически вещества – солна киселина, фосфорна киселина, основи, кореселин, електронна везна, други прибори и вещества. Иззети са няколко топчета бяло кристалообразно вещество – метамфетамин. Бургазлията е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Извършено е претърсване на две жилища, обитавани от 29-годишен криминално проявен помориец, осъществено от служители от Районно управление – Поморие. Там е намерена и иззета суха зелена тревна маса на съцветия – глави, с общо тегло около 600 грама канабис. Помориецът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване на стая в Созопол, обитавана от 32-годишна криминално проявена жена, осъществено от служители от Районно управление – Созопол. Там са намерени и иззети плик със суха зелено-кафява тревна маса – канабис, плик с бучка бяло вещество и втори плик с бяло прахообразно вещество – метамфетамин. Созополчанката е задържана за рок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване в дома на 27-годишен бургазлия, разположен в бл. 82 в ж.к. „Меден Рудник“ от служители от Четвърто Районно управление – Бургас. Там е намерено и иззето бяло кристалообразно вещество – метамфетами, суха тревна маса – марихуана и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.