close
България

Предадоха на съд две жени, измамили възрастна бургазлийка

syd

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Анка Б. (на 30 г., от гр. Бургас) и Невена С. (на 41 г., от гр. Бургас). Те са подсъдими за това, че на 15 и 17 януари 2016 г. в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление, в съучастие действайки всяка една от тях като извършител и помагач, използвали платежен инструмент – дебитна карта и пин-код, без съгласието на титуляра Стефка С. – престъпление по чл. 249, ал. 1, вр.чл. 26, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2 и ал. 4 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимата Анка Б. заживяла под наем къщата на пострадалата. Анка Б. била в приятелски отношения с подсъдимата Невена С. На 15.01.2016 г. двете подсъдими отишли на гости на пострадалата. Там те забелязали, че в дамската и чанта имало дебитна карта и лист с написан пин-код. Тогава Невена С. взела картата незабелязано и излязла от стаята, за да отиде до банкомата и да изтегли пари (сумата от 400 лв.). През това време Анка Б. отвличала вниманието на пострадалата, за да може Невена С. да извърши транзакцията и да върне банковата карта, без да бъде забелязана.

Същата ситуация се повторила и два дни по-късно, тогава обаче двете подсъдими разменили ролите си. Транзакцията била извършена от Анка Б., а вниманието на пострадалата било отвличано от Невена С. Изтеглената сума отново била 400 лв.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 05.12.2017 г.