close
България

Предизвикват бургазлии на блиц шахмат в Морската градина

shahmat

Шахматен клуб „ЧесБомб“ – Пловдив и шахматният портал ChessBomb.com канят любителите на шахмата на турнир по мълниеносна игра – блиц шах. Четвъртият фестивал от Веригата открити турнири по блиц шахмат – ChessBomb Tour 2017 ще започне на 05.08.2017 г. от 14.00 ч. в Морската градина на Бургас, между „Флората“ и „Пантеона“.

След страхотните шахматни празници на първото издание в София и на второто в Пловдив, на които гости и участници се срещнаха с шампионката Антоанета Стефанова, младата депутатка Теодора Халачева и министъра на културата Боил Банов, забавляваха се и получиха много награди, сега очаквайте още нови вълнуващи изненади.

На 04.08.2017 г. именити гросмайстори канят на свободен шахматен сеанс с едновременна игра на 20 дъски представители на бургаските медии и общинари от 10-12 ч., а от 14-18 ч.  жителите и гостите на Бургас. Сеансът ще се проведе на ротационен принцип – всеки приключил своята партия ще бъде заменен от следващия участник.

Очаква се този път турнирът да събере над 200 шахматисти от цялата страна и чужбина от различни възрастови групи. Едновременно ще се проведат 2 турнира по блиц – за възрастни и за деца. Организаторите ще осигурят на гостите и участниците уникално мултимедийно шоу. Най-интересните партии ще бъдат показвани на видео екрани, а шахматният портал ChessBomb.com ще излъчва събитието на живо. Предвиждат се и интересни срещи със световно известни шахматисти и коментар на живо, както и много награди и изненади за участниците.