close
LifeStyle

Пчелен прашец – идеалният начин да повишите имунитета

pchelen prashec

През есента е добре да започнете да укрепвате организма си, за да може да посрещнете здрави и в добра форма зимата. Какво по-добро от силата на природата може да помогне за засилване на имунитета. За целта просто трябва да използвате пчелен прашец. Той помага организмът да си набави необходимите елементи – витамини и минерали, за да функционира той правилно.

Разбира се, онези, които имат алергия, трябва да се въздържат от употреба на пчелен прашец, но другите много успешно могат да захранват тялото си с полезни вещества именно чрез него. Някои дори наричат тази субстанция българската суперхрана, наред с останалите световни полезни храни като спирулина, киноа, чия, личи, годжи бери, къдраво зеле, броколи, кайсии и пр.

Специалисти по здравословно хранене са единодушни, че перфектната храна е пчелен прашец, защото той съдържа почти всички хранителни вещества, необходими за човешкия организъм. Богат е на протеини, аминокиселини, витамини, включително витамин В комплекс и фолиева киселина.

Безценният пчелен прашец повишава енергията, бори възпаленията в организма, укрепва кравоносната система и намалява сърдечно-съдовите проблеми, укрепва имунитета, ползва се за лечение на екзема, дерматит, дори и псориазис. Той има способността да стимулира и възстановява функциите на яйчниците, помага при проблеми с простатата и е познат като много добър афродизиак.

Най-добре е да приемате пчелен прашец по една лъжичка сутрин със закуската, в съчетание с плод или с кисело мляко. Така ще засилите организма си и ще сте готови за зимата и всички грипни вируси./lechitel.net