close
България

Разбиха нова оранжерия за марихуана край Пазарджик

kanabis-marihuana

Поредната наркооранжерия е разбита от служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в Пазарджик. Акцията е извършена съвместно с колегите им от сектор „Криминална полиция” .

Екипите атакували къща, намираща се в пазарджишкото село Алеко Константиново. Постройката била обитавана и използвана от пазарджиклията М.В. – 25 г. В едноетажна постройка в имота била ситуирана наркооранжерия, оборудвана с необходимите за целта осветление, системи на контрол над влажността и температурата, препарати подпомагащи развитието на марихуаната, електронна везна. Били открити 80 растения насадени в пластмасови саксии. Общото тегло на листната им маса и съцветията е 4.6 килограма.

Полицаите открили и готова за продажба изсушена марихуана в маса малко над 700 грама. М.В. е задържан в ареста, а полицейската акция е преминала под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град.

В рамките на тази седмица това е втора оранжерия за производство на марихуана открита и неутрализирана от пазарджишките криминалисти. Работата по случая продължава, образувано е дознание.