close
България

Село с кални улици и дупки спечели проект за модерно LED-осветление

Pokrovnik-kal-ulici

Жители на благоевградско село се бунтуват срещу дупки и кал по улиците, а на фона на лошата инфраструктура общината печели проект за модерно LED-осветление. Това ядоса допълнително хората, които започнаха серия от протести, съобщава bTV.

Покровник е най-голямото село в общината с около 2000 жители, повечето млади хора. Към ежедневното си облекло всички добавят чифт гумени ботуши или найлонови торбички за краката. При всеки дъжд дупките се превръщат в езера, а най-трудно е за майките с детски колички.

Обяснението е, че селата не са включвани в европейски проекти досега, защото общината била богата. Въпреки това и в бюджета за тази година не е предвидено асфалтиране на улиците. „Има заделени средства за изграждане на футболно игрище, частично поставяне на чакъл на лошите улици, и при актуализация на бюджета – благоустрояване на улица „Яне Сандански”, каза Методи Стойчев, кмет на с. Покровник.

На фона на лошата инфраструктура ще се поставя модерно осветление. Проектът е първият, финансиран с европейски пари. Ще имаме модерно осветление с такива улици, за да виждаме камъните къде са и дупките, коментират в селото.