close
България

След 29 май започва събарянето на незаконните постройки на Северния плаж в Бургас

plaj-more

До 29-ти май няма да започнат процедури по събарянето на заведенията на Северния плаж в Бургас. Това заявиха от общинската администрация. За първи път дългата близо 2 км. плажна ивица в морския град остана неохраняема, заради обжалване на процедурата за отдаване на концесия.

Дървените заведения на Северния плаж са любимо място на бургазлии. Повечето от тях, обаче, са незаконни и трябва да бъдат премахнати, заяви преди два дни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Няма никакво право който и да е да извършва търговска дейност на този плаж. Плажът Бургас-север трябва да бъде абсолютно чист.

Информирали сме собствениците на обекти, че предстои премахването им, каза областния управител Вълчо Чолаков.  Като изтече договорът за наем събрахме наемателите на плажа и се разбрахме, че започваме процедура за премахване на обектите, които се намират там без правно основание.

Стефан Минчев от пресцентъра на община Бургас, каза че на този етап няма да издават заповеди за събаряне на постройките

Община Бургас няма да предприеме нищо до 29 май, разбрахме, че за тогава ще бъде проведен търг за наемател на Северен плаж. Така, че община Бургас изчаква до тази дата – 29 май, каза той. /БНР