close
LifeStyle

Снимат филм за Петя Дубарова в Бургас

petq-dubarova

Наесен в Бургас стартира подготовката за заснемането на първия игрален филм за слънчевото момиче на българската поезия – Петя Дубарова. Проектът „Петя на моята Петя“ още преди година спечели доверието на сем. Дубарови, а буквално преди дни получи и подкрепата на Националния филмов център, класирайки се на първо място в категорията нискобюджетни филми.

Заглавието е по едноименния разказ на поетесата, разказващ за двете същности на едно и също момиче. Без да е документален и биографичен, филмът гради устойчиви връзки с личността на Петя Дубарова през живота на съвременно младо момиче, което иска да направи живота в училище по-смислен и истински.

Автори на сценария са две заклети почитателки на Петя Дубарова – Нели Димитрова („Love.net“, „Домашен арест“, „Връзки“, „Възвишение“) и Валентина Ангелова („Под прикритие“, „Домашен арест“).

Режисьор на филма ще бъде Александър Косев („Столичани в повече“, „Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „Дървото на живота“, „Връзки“, „Откраднат живот“). Продуцент е бургазлията Николай Урумов („Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „България търси талант“, „Вила роза“ и българо- руската продукция „Лабиринты любви“). Самият той, също като Петя, е възпитаник на Английската гимназия в Бургас.

Община Бургас ще предостави своето изключително съдействие по време реализацията на лентата.

Засега остава в тайна кой ще изиграе ролята на седемнайсетгодишната Петя.