close
България

Софиянец е задържан за каналджийство в Ямболско

syd

Районна прокуратура в Елхово повдигна обвинение и задържа за 72 часа 53-годишен софиянец, превел през границата ни с Турция 35 чужди граждани без разрешение.

На 28.04.2017г. в РУП Елхово е започнало разследване по досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че в района на 192 пирамида в землището на с.Воден, обл.Ямбол превел през границата от Турция в България група от хора – 35 лица, граждани на Сирия, без разрешение на надлежните органи на властта, като 18 лица от преведените не са навършили 16г. възраст – престъпление по чл.280 ал.ІІ т.1 и т.3 вр. с ал.І от НК.

При проведеното разследване е установен извършителя на деянието – Георги К. на 53г. от гр.София.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Георги К. в извършване на инкриминираното деяние.

С постановление от 28.04.2017г. е повдигнато и предявено обвинение срещу лицето за осъществен престъпен състав по чл.280 ал.ІІ т.1 и т.3 вр. с ал.І от НК.

За това тежко умишлено престъпление, в което е обвинен Георги К., е предвидено наказание от 1 година до 10 години „лишаване от свобода“, „глоба“ от 10 000 лв. до 30 000 лв. и „конфискация“ на част или на цялото имущество на дееца.

Т.к. обвиняемото лице няма адрес на територията на Област Ямбол и е налице реална опасност да се укрие, Районна прокуратура Елхово е постановила задържане за срок от 72ч. на обвиняемия.