close
България

Стефан Радев: Приоритетно при валежи от сняг в Сливен се чистят улици, по които преминава градският транспорт

stefan-radev

Приоритетно при валежи от сняг в Сливен се чистят улици и булеварди, по които преминава градският транспорт, а след това първостепенните градски улици, събирателните улици от кварталите и по възможност – по-малките улици в кварталите. Това заяви на пресконференция на общинското ръководство кметът на общината Стефан Радев. По думите му, това е схемата, която се прилага в цялата страна, включително и в столицата.

Зимното поддържане в града под Сините камъни се осъществява от фирма „Грийн партнърс-БКС“ ДЗЗД, с която Общината има сключен договор. „Цените са определени за единични дейности по почистването. Зимното поддържане за декември и януари е в рамките на 50 хиляди лева. Нашият стремеж и това, което възлагаме, е улиците да са проходими при зимни условия. При възможност, почистени с приоритет“, каза кметът.

Пътищата в общината са проходими при зимни условия. Във високите части работата по почистване и обработване продължава. Новата снежна покривка там е от 10 до 20 см. До момента средствата за зимно поддържане по общинската пътна мрежа, което е възложено на фирма „Пътно поддържане“ ЕООД, е около 220 хиляди лева.

Заместник-кметът Стефан Кондузов заяви, че обстановката в града и населените места се следи постоянно и се предприемат своевременно действия по почистване и обработване.