close
LifeStyle

Тази вечер закриват 45-я Международен фолклорен фестивал в Бургас

festival

Вече четири дни Бургас е по-шарен, екзотичен и пъстър, и живее в ритъма на многообразието от култури, традиции и обичаи. Днес, за последен път за тази година, бургазлии могат да видят и чуят музиката, песните, танците и традиционните носии на народи от няколко континенти – Африка, Азия и Европа.

Колоритните участници станаха свидетели късно снощи на уникалния и древен нестинарски обичай, който се проведе специално за тях в парка на Минералните бани. Гостите бяха силно впечатлени от ритуалният танц върху жарава с иконите на Св. Св. Константин и Елена.

Днес, 25 август, е последният ден, в който бургазлии и гости на града могат да се докоснат до магията на 45-я Международен фолклорен фестивал.

Фестивалът на разнообразните култури и народно творчество ще завърши с още едно пъстро дефиле по маршрута площад „Тройката“ – площад „Атанас Сиреков“ – Летен театър от 18.00 часа и с Гала концерт на сцената на Летния театър в Морската градина от 20.00 часа, в който ще се включат всички участници във МФФ`2017.