close
LifeStyle

Фолклорно дефиле ще премине през центъра на Бургас в събота

burgas-defile

На 7 октомври /събота/ клуб по български народни танци „Чанове“ ще преобрази центъра на Бургас.

В 12.00 часа, тръгвайки от площад „Тройката“, талантливите танцьори от клуба ще зарадват бургазлии с атрактивно фолклорно дефиле, което ще премине по ул. „Александровска“ до сградата на Общината. Там от 13.00 часа публиката ще се наслади на специалния концерт по повод 8-ия рожден ден на клуб „Чанове“.

Събитието няма състезателен характер, а по скоро има за цел популяризиране на българския танцов фолклор и дейността на клуба в града.

Тази година празникът за рождения ден на „Чановете“ ще има и благотворителен характер. Танцьорите от клуба призовават своите приятели и почитатели в Бургас по време на концерта да се включат в кампанията „Дари капачка – спаси живот“ на Строителния техникум в града, чиято идея е чрез събиране на пластмасови капачки и рециклирането им да се купи кувьоз, който ще бъде дарен на УМБАЛ-Бургас. Затова клубът ще организира събиране и извозване на събраните капачки и ще постави благотворителна урна, в която всеки, който иска да се присъедини към каузата, може да се включи с парични средства.

През месец септември и октомври се откриват нови групи за начинаещи. В залата на ул. „Успенска“ № 8, ет.4 /зад хотел „България“/- всеки понеделник и сряда от 17:30 часа; в зала „София“ /ж.к „.Лазур“, бл. 163/ – всеки понеделник и сряда от 20:00 часа; в СУ „Константин Преславски“ /ж.к. „Славейков“/ – всеки вторник и четвъртък от 19:30 часа, а от 23 октомври в зала „Успенска“ – всеки понеделник и сряда от 19:30 часа.