close
България

Времето днес

prolet

Днес облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, на повече места в северозападната половина от страната. По-съществени разкъсвания на облачността и повече слънце през деня ще има в Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източните Родопи и до долината на Струма от юг. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, малко по-ниски в северозападните райони, Добруджа и по Черноморието. В София около 18°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места след обяд в масивите от Западна България. Ще духа до умерен южен, по най-високите части силен вятър от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще има предимно значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.