close
LifeStyle

„Джаз в Бургас 2018“ стартира на 12 юли

burgas-turizym-flora

В рамките на пет дни Бургас отново ще живее в ритъма на джаза. През юли и август на откритата сцена в експо център „Флора“ ще чуем и видим някои от най-добрите български и чуждестранни изпълнители в този музикален стил. Датите са 12, 13 и 14 юли, 3 и 4 август.

В първия фестивален ден, 12 юли, своята публика очакват два музикални проекта – „So nice… south jazz“ и „Golden project“.

Фестивалът продължава на 13 юли с гости от Германия и Холандия, участващи в проекта „Zootcase“. Втората фестивална вечер ще остане в сърцата на джаз феновете и с още два музикални проекта. „Jazz fusion trio PLAYIS“ ще заформят Ясен Велчев /пиано/, Ивайло Звездомиров /бас/ и Стоян Янкулов – Стунджи /ударни/. Краят на вечерта е запазен за уникалните музиканти от „Lilly Ilieva & „The Minimum Quartet“.

Четиринадесети юли започва с „Джазта-праста трио“ и поставя един неповторимо сладък финален концерт за юлската част на фестивала – „Хилда Казасян квинтет“. Със стил и очарование Хилда Казасян /вокал/, Михаил Йосифов /тромпет/, Живко Петров /пиано/, Димитър Карамфилов /контрабас/ и Христо Йоцов /ударни/, ще омагьосат публиката и ще настроят сетивата ви за следваща гореща порция джаз през август.