close
България

Започва четвъртото издание на Международното състезание по скейтбординг Burgas Skate Open

1

Само един ден ни дели от старта на Международното състезание по скейтбординг Burgas Skate Open’2018. И тази година нивото е високо, като участие са заявили майстори на дъската от Румъния, Сърбия, Аржентина, Куба, Унгария, Израел, Беларус. Сред най-известните чуждестранни участници са Sergio Laferrere от Аржентина, Daniel Jenks /кубински скейтър, който живее в Барселона/, Вадик Романцов /професионален скейтбордист от Беларус/.

Към българските участници също има високи очаквания. Сред тях са Кристиян Красимиров /израснал и живеещ в Испания, ивестен в скейт средите в цял свят/, Явор Вечерников /спечелил миналогодишната награда за най-добър трик/, Владимир Иванов, който е част от един от най-добрите европейски скейт отбори Nomad Skateboards, Тодор Харизанов /единственият българин, занимавал се професионално със скейтбординг в Щатите/, Mарти Атанасов /най-младият участник, но вече с опит и няколко призови класирания на международни състезания/.

Двудневната програма за петък и събота е богата и разнообразна. На 17 август тя започва в 18:00 часа с Cash for Tricks и Best Trick на площад „Тройката“, след което от 19:30 часа във фоайето на НХК ще бъдат представени българско скейт видео и фотографска изложба. За музиката през целия ден ще се грижи Funktool. В НХК ще бъде и записването за същинското състезание на следващия ден, като право да участват имат всички спонсорирани скейтъри, както и най-добре представилите се неспонсорирани от последните състезания.

На 18 август от 17:00 часа започва същинското Международното скейтборд състезание в Скейт парк “Изгрев“. За финал партньорите на турнира от GRIME BG са подготвили размазващ концерт с начало 20:00 часа, който ще се проведе в непосредствена близост до съоръжението.

На сцената на Burgas Skate Open ще се качат: Julyan Fnkz Metodiev DJ SET (BG), Jahmmi Youth x Chibook (BG), Jermaine Jamakabi Coombs, Realz, Villain (UK, Rhythm Rollers)!

Burgas Skate Open се организира от Община Бургас и инициативата „Бургас харесва младите“, с подкрепата на: Amnesia skateshop, Скейт Клуб Сливен, Stinky Socks, Monster Energy Bulgaria.