close
България

Инвестицията в превенция на бедствията е във фокуса на всички усилия на общинското ръководство

obtshina-sliven

Проект на Програма за намаляване риска от бедствия  е публикуван на сайта на Община Сливен за обществено обсъждане.

Проектът е разработван съгласно Националнта стратегия за намаляване риска от бедствия за периода 2017-2030 и определя насоките на общината за адекватно намаляване на риска от съществени и идентифицирани опасности, които биха довели до бедствия.

С предприемане на инвестиционни намерения, свързани предимно с осигуряването на устойчива среда на живот, нормален режим на работа, нормално функциониране на изградената инфраструктура, считам, че основа за намаляване риска и щетите от бедствия е превенцията и готовността ни за реакция и противодействие на бедствията, съобщи кметът на общината и председател на Съвета за намаляване риска от бедствия Стефан Радев.

Усилията ни са изцяло насочени към повишаване готовността и капацитета на администрация и подчинените общински структури за справяне с възникване на критични ситуации в резултат на природни стихии или други бедствени ситуации. Повишаване информираността на обществеността за действие и взаимодействие при възникване на бедствия ще доведе до адекватна съвместна реакция и липса на паника. Предвидените дейности за изпълнение на оперативните цели на програмата ще доведат определено до намаляване или ликвидиране на потенциалнияния риск за здравето и живота на хората, целостта на изградената инфраструктура и опазване на околната среда, допълни инж. Снежана Кънева, отдел „Сигурност и управление при кризи” в общината.

Проектът на програмата е поместен на сайта на общината: http://mun.sliven.bg/zashtita-bedstviya