close
България

Кметът Стефан Радев: Доволен съм, че започваме ремонт на басейна в ОУ „Елисавета Багряна“

DSC_0083_1600x1064

Започва ремонтът на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, Община Сливен пое управлението и обновяването на закрития плувен басейн в училището. На откриването на строителната площадка днес кметът Стефан Радев коментира, че в Сливен са необходими повече плувни басейни, които да функционират за гражданите и техните деца, за да могат да развиват своя потенциал и да участват в състезания.

„Доволен съм, че ще осигурим възможност на децата, които искат да се занимават с плуване, да посещават басейна в училище „Елисавета Багряна“ в най-скоро време. Съоръжението е необходимо както за състезатели, така и за любители в различни възрасти. Плуването е чудесен спорт и се стараем да удовлетворяваме потребностите и подходящи условия. Усилията ни са насочени към развитието на спортната база в града и успешно вървим по набелязаните цели“, каза Стефан Радев.

Проектът за ремонтни дейности предвижда смяна на вентилационната система, на системата за отопление и филтриране на водата, ще бъдат обновени съблекалните, баните и сауната. Ще бъде монтиран окачен таван в ново помещение за пропуск и каса, както и подмяна на настилки и облицовки от фаянсови плочки, боядисване, монтаж на вътрешни алуминиеви врати. Изгражда се ново външно стълбище пред врата вход/изход за родители/посетители, като допълнителен евакуационен изход.

Ще бъдат подменени осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 66 календарни дни.

Средствата са осигурени от Община Сливен.

Плувното съоръжение е построено през 1995 г., като последно е ремонтирано през 2014 г. от частен инвеститор.