close
България

Насимо и Естео рисуват Малкия принц в подлеза на Операта

bs

Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна. Казал го е Малкият принц, а неговите думи са мъдри, защото е пътувал и преживял много. В дните до 20 септември минете през подлеза до бургаската Опера, за да видите как двама от най-добрите български графити художници си „губят времето“ с една тяхна си роза. Това са Станислав Трифонов – NASIMO и бургазлията Иван Янков – Естео.

Те са поканени от Община Бургас да покажат своята интерпретация по предварително избраната тема „Малкият принц“, като изявата е включена в програмата за отбелязване на Европейската седмица на мобилността. На 20 септември ще видите напълно готовия стенопис, а около него ще бъде украсено така, че подлезът да се превърне в приказно пространство за малки и големи.

* Станислав Трифонов – NASIMO е роден в Търговище през 1979 г. Започва да се занимава с графити изкуство в средата на 90-те, а 25 години по-късно негови творби красят стени и фасади на сгради не само в България, но и в страни като Канада, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Португалия, Белгия, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Русия, Индия и Китай.

Насимо е известен с това, че картините му трудно се побират в рамки и понякога негови платна са фасадите на цели сгради.