close
LifeStyle

Музика в картини ще звучи в Бургас

afish

Любителите на класическата музика ще имат възможността утре, 23 август, в Експо център „Флора“, да съпреживеят очарователната й магия по нов, неповторим начин.

Мултимедийният цикъл „Camerata Pontica – Класика на брега“ ще бъде представен за първи път пред бургаската публика, а като част от проекта ще са и непознати шедьоври на западноевропейската класическа музика.

Разказвайки своеобразна приказка от музика в картини, събитието ще срещне публиката с утвърдени и уважавани музиканти и изпълнители на високо ниво, възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Въздействието от музиката ще бъде подсилено чрез визуализиране на живописни платна, представящи различните епохи и националности на звучащите творби.

Ива Маринова ще бъде хубавата изненада за публиката – 12-годишна цигуларка, която въпреки крехката си възраст е достоен партньор на професионалистите и очарова с неочаквана за възрастта си зрялост и виртуозитет. Ще бъдат изпълнени произведения от Телеман, Бокерини, Бридж и Турина, като участие в програмата ще вземат още: Ансамбъл „Camerata Pontica“, Милена Вълева – цигулка, Магдалена Далчева – виолончело, Катя Вълева – виола, Александър Колев – пиано, Стефан Далчев – лектория и мултимедия.

Чрез невероятното преплитане на музика в картини „Camerata Pontica – Класика на брега“ обещава едно незабравимо преживяване, на което несъмнено ще последва продължение.

Събитието е с вход свободен и се осъществява с подкрепата на Община Бургас.