close
България

Община Сливен ще извърши цялостен ремонт на Детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“

detska-gradina

Цялостен ремонт на сградата на Детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“ предвижда да извърши Община Сливен. Това стана ясно от сесията на Общинския съвет, на която беше одобрена актуализацията на бюджета, която касае отпускане на средства за няколко обекта, сред които и сградата на детската градина.

„Детската градина е в много лошо състояние и ремонтът е дългоочакван от жителите на квартала. В нея не е инвестирано от най-дълго време. Досега търсехме варианти за финансиране по проект, но така или иначе времето минава. Не можем да я оставим в такова състояние и ще започнем цялостното й обновяване“, заяви кметът Стефан Радев. В тази връзка той допълни, че  една от причините за увеличението на бюджета е заделяне на средства за ремонт на детски градини.

Кметът посочи, че проектът за модернизиране на сградата е подготвян повече от година. Предстои цялостно саниране на сградата, подмяна на дограми, настилки и реконструкция на помещенията.

„Радвам, се, че отново ще имаме възможност да отговорим на нуждите и очакванията на гражданите и се надявам в края на ремонтните дейности, да се поздравим с още една модерна и комфортна за обитаване сграда, в която децата да се чувстват добре, а родителите им да бъдат спокойни“, каза още Стефан Радев. Той припомни, че през последните няколко години Общината е успяла да реализира редица проекти, насочени в подобряване на образователната инфраструктура. Сред тях са ДГ „Мак“, ДГ „Детство“, ДГ „Зорница“ и ДГ „Вержин и Хаик Папазян“, които бяха обновени по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Със средства на Общината изцяло обновена бе сградата на Детска ясла 3 в Сливен, както и помещенията за новите яслени групи към Детска ясла 13, които ще обитават един от корпусите към детска градина „Детски рай-2“ в квартал „Дружба“. Пак там беше ремонтиран още един корпус, в който се намира преоборудваният с нови електроуреди кухненски блок.

Паралелно с тези дейности Общината е извършвала частични ремонти на сградите на някои от детските градини в по-малките населени места. С изцяло нов кухненски блок разполага и детската градина в град Кермен.

„Опитваме се да затвърдим тенденцията за създаване на по-комфортна и модерна среда за най-малките ни съграждани. Стремежът ни е на първо място – да са добри условията за децата, а след това, разбира се, и за работещите там“, добави в заключение кметът Радев.