close
България

Обявен е прием на проекти по ОП „Добро управление“

oblastna-sliven

Управляващият орган на Оперативна програма „Добро управление“ обяви прием на проектни предложения по процедура „Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство“, съобщиха от областната администрация в Сливен. За финансиране могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, национално представителните организации на работодателите, на работниците и служителите и мрежи, коалиции, платформи на НПО или социално-икономически партньори.

От Областния информационен център информираха, че целта на операцията е да се повиши взаимодействието между администрацията, гражданите и бизнеса, да нарасне активността на неправителствените организации при формулирането, изпълнението и мониторинга на политики и законодателство, включително чрез отправяне на препоръки за предоставянето на услуги, по-добра регулаторна среда, борба с корупцията, предотвратяване на конфликти на интереси, злоупотреба със служебно положение и др.

Общият бюджет на процедурата е 10 млн. лв., а максималният размер на безвъзмездна помощ за всеки отделен проект – 90 хил. лв. Не се изисква съфинансиране от страна на кандидатите. Финансовата помощ, предоставена по линия на ОП „Добро управление“, е 100%.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 15 октомври 2018 г., 18:00 ч.

Всички документи по процедурата са публикувани на Единния информационен портал: https://www.eufunds.bg/index.php/bg/ и в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg/.