close
България

„Пътуващо лятно кино с БНТ1“ днес е в Котел

liatno-kino-32999-625×0

Котел е част от градовете, в които ще гостува „Пътуващо лятно кино с БНТ – 2018”. Тази година котленци ще могат да гледат филми на открито на 2 август – четвъртък от 21.00 часа на сцена „Естрада“,  парк „Изворите“. Кампанията включва и специален модул за деца – Пътуваща детска библиотека, с детско-юношеска литература.

Киноманите ще могат да видят българския филм „Врагове“ по сценарий и режисура на Светослав Овчаров. Лентата разказва действителна история за Балканската война от преди повече от век и в нея участват актьорите: Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров и Синан Арслан.

На 2 август, почитателите на киното ще могат да видят и двата късометражни филма – „Солено и сладко“ и „Оона“ като прожекциите на всички филми са безплатни.

За изминалите години „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ е прекосило над 50 000 километра, за да достигне и до най-малките населени места в страната, където кино няма от десетилетия. Над 100 000 души са гледали 168 безплатни прожекции под открито небе. 57 български заглавия от игралното, документалното, късометражното и анимационно кино са срещнали нови почитатели, а малките читатели са разменили детски книжки в „Пътуваща детска библиотека” на кампанията в цялата страна.