close
България

ОДМВР-Сливен: 751 нарушения на ЗДвП са установени за една седмица

kat

От 7 до 13 януари  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1887 моторни превозни средства, и 2926 лица. Констатирани са 751  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 341нарушения на скоростта. Издадени са 377 електронни фиша.

В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 53 фиша и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 662 фиша. Актовете са 79.

Установени са 2 неправоспособни водачи.  3 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 1 е с над 1,2 промила, за което е образувано бързо производство.

Двама водачи са хванати да управляват след  употреба на наркотични вещества.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 7.

Осъществени са 2 операции по метода широкообхватен контрол – една в Сливен и една в Нова Загора, както и контрол в районите на питейни и увеселителни заведения. Завишен полицейски контрол на входните и изходни пътни участъци в малките населени места.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица занимаващи се с разпространение на наркотични вещества.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по пътна безопасност  по  установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.