close
България

Приключиха срещите на ръководството на Община Нова Загора с хората от третата възраст

1

Поредицата срещи с пенсионерите от Нова Загора кметът Николай Грозев приключи на 8 ноември с посещение при членовете на клуб №1 „Златна есен“.  Присъстващите с интерес изслушаха отчета на Грозев за свършеното и заложените за изпълнение през следващата година дейности. Хората се интересуваха от поддържане на хигиената в града, ремонти на улици в близост до техните домове. „Ние сме признателни, за това което правите за целия град. Знаем, че нещата не стават лесно и бързо, но все пак сме на възраст и ни се ще по-дълго да се радваме на новите неща.“, коментираха присъстващите.

На срещата стана ясно, че Община Нова Загора е закупила специално устройство за поддръжка на сервитута. Като резултат – общинските пътища са с почистени от треви и стърчащи клони банкети. Тази дейност подобрява видимостта и безопасността по пътищата в общината.

Кметът Николай Грозев потвърди, че ще продължи водената до сега социална политика в подкрепа на възрастните хора, включваща поддръжка на тридесет и шестте пенсионерски клуба в града и селата на общината, използването на възможностите за подпомагане и грижа за старите хора в семейна среда и подпомагането им чрез различни дейности, включени към Домашния социален патронаж.