close
Спорт

Стартира мащабния плувен турнир Burgas Swimming open

pluvane-bs

При голям интерес в Парк „Арена ОЗК“  стартира първото издание на мащабния плувен турнир Burgas Swimming open, организиран от СК „Акулите“ и „Унибетони“, със съдействието на Бълграската федерация по плувни спортове и Община Бургас. За повдигане градуса на настроението на състезатели и зрители се погрижи младата и талантлива изпълнителка Михаела Маринова.
Турнирът, който от следващата година ще привлече и плувци от чужбина, беше официално открит от заместник-кмета д-р Лорис Мануелян.

„Когато откривахме това спортно бижу, решихме, че трябва да го напълним с живот. Сега заедно поставихме едно начало на турнир, в който се състезават бъдещите големи звезди на родното плуване“, заяви д-р Мануелян, с което даде официалния старт на атрактивната надпревара.

Сред официалните гости бяха още председателят на постоянната комисия по спорт в Общинския съвет Калчо Белов, управителите на „Унибетони“ Стоян Георгиев и Светослав Георгиев, представител на БМФ Порт Бургас, началник отдел „Спорт, превенции и младежки дейности“ към Община Бургас Веселина Деведжиева, управителят на Парк „Арена ОЗК“ Ивелин Ефендиев, както и волейболният национал и капитан на шампиона „Нефтохимик 2010“ Георги Братоев.

260 плувци от 26 клуба от цялата страна ще спорят за отличията в различните възрастови групи. Най-малките са родени през 2009 година, а най-големите през 2004-та. Главен съдия на турнира е Велислав Цеков, който е председател на Републиканската съдийска колегия.

Турнирът по плуване продължава и днес. Началото е от 9:30 часа. Входът на плувен комплекс Парк „Арена ОЗК“ е свободен.