close
Спорт

Реал Мадрид е футболният крал на Европа

real-madrid

Реал (Мадрид) спечели Шампионската лига за 13-и път. „Белите“ победиха с 3:1 Ливърпул във финала на тазгодишното издание на турнира. Двубоят се игра в украинската столица Киев.

Главно действащо лице в срещата бе вратарят на Ливърпул  Лорис Кариус, който допусна два нелепи гола. В 51-ата минута той хвърли топката в крака на Бензема, а в 83-ата не успя да услови далечен удар на Бейл. Между тях в 55-ата минута Мане изравни, а в 64-ата минута уелсецът се отличи с фамозен гол със задна ножица.

Английският тим загуби звездата си Мохамед Салах в 30-ата минута. Египтянинът напусна с контузия, дошла при единобороство със Серхио Рамос.

Още в самото начало на мача Варан трябваше да чисти опасно цетриране на Салах. В 5-ата минута удар на египтянина от пряк свободен удар бе избит. В 11-ата Марсело отправи слаб и неточен удар, който излезе в аут.

В 14-ата британците натикаха сериозно Реал пред вратата на Навас, създаде се голяма суматоха, но нито един от опитите за удар не се получи. Минута по-късно Кристиано нахлу отдясно и стреля силно, но кълбото мина над вратата.

В 23-ата Фирмино получи сам около дузпата, но се засуети и беше блокиран. Топката се озова в Александър-Арнолд, чийто удар по диагонала бе спасен от Навас.

В 25-ата минута Салах удари лошо рамото си след единоборство с Рамос. Пет минути по-късно египтянинът бе земенен от Лалана, след като болката след удара бе непосонима. В 32-ата минута Бензема бе блокиран. В 36-ата минута Карвахал получи травма в глезена и бе заменен от Начо.

В 43-ата топката попадна в мрежата на англичаните. Кристиано Роналдо стреля опасно с глава, Лорис Кариус реагира и изби, а Бензема беше точен при добавката. Страничният рефер правилно вдигна флага за засада, като такава имаше и на португалеца, и на французина.

В 45-ата Бензема центрира към далечната греда, където Начо стреля директно от въздуха, но прати кълбото в аут. В продължението на мача удар на френския нападател на „белите“ мина покрай гредата.

Втората част започна с великолепна възможност за Реал. Лалана направи груба грешка и подари топката на Иско, който от 15 метра я прати в горната греда.

В 51-ата минута Реал поведе след безумна грешка на Лорис Кариус. Стражът улови дълго подаване към Бензема, но при опита си да намери свой съотборник прати кълбото право в протегнатия крак на френския нападател и топката се озова във вратата.

„Червените“ отговориха почти мигновено. В 55-ата Деян Ловрен скочи най-високо при корнер, насочи към малкото наказателно поле, където Садио Мане протегна крак и изравни – 1:1.

В 60-ата Иско овладя с гръб към вратата на около осем метра от голлинията. Халфът се завъртя и стреля, но Кариус демонстрира отличен рефлекс и изби. В 64-ата минута Бейл вкара със страхотна задна ножица, възползвайки се от центриране на Марсело.

В 70-ата минута нисък удар на Мане от около 20 метра срещна гредата. В 82-ата Кариус направи силно спасяване след страхотна комбинация между Бейл и Бензема.

Минута по-късно Кариус закопа Ливърпул с нова грешка. Бейл шутира от 28 метра, вратарят реши да лови топката, но не успя и тя мина зад гърба му за 3:1.

До края на срещата „белите“ имаха още две възможности да се разпишат, но Роналдо пропусна. Така Реал (Мадрид) спечели Купата за 13-и път.