close
България

Успешен край на проекта „Игри на открито – здраве за децата“

2

Успешно приключи проектът „Игри на открито – здраве за децата“ на Детска ясла №3 в Сливен.

На 7 юни бе открита новата детска площадка в двора на детското заведение, а възпитаниците на детската ясла зарадваха гостите с интересна програма, включваща песни, спортни състезания и приказката „Дядо вади ряпа“. Сред официалните гости бе и председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ Дора Куршумова. Тя получи благодарствено писмо от директора на Детска ясла №3 Антоанета Тодорова, заради съдействието на Фонда при подготовката на благотворителните базари и за подкрепата при организиране на различните акции. ОДФ-Сливен осигури материали за изработването на сувенири и предмети за базарите, предостави и свои издания за благотворителна продажба.

Припомняме, че проектът „Игри на открито – здраве за децата“ бе публикуван на дарителската платформа общността.com преди няколко месеца, а целта му бе да събере 2100 лв. за купуването на ударопоглъщаща настилка и нови съоръжения за игра в двора на яслата, тъй като старите бяха счупени и опасни. Освен чрез дарения през платформата, средства се събираха и чрез благотворителни базари, организирани от колектива на детската ясла. В базарите бяха продавани сувенири и предмети, изработени от децата, техните родители и учители.

Това бе поредната успешна инициатива, подкрепена от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. ОДФ осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.