close
България

1200 лева за мачове от мондиала в кръчмите и на площадите

televizor

По 1200 лв. трябва да заплатят всички ресторантьори, които искат да излъчват мачовете от световното първенство по футбол, което стартира на 14 юни в Русия. Те дължат таксата за използване на сигнала на БНТ, която купи правата за излъчване на българска територия, и важи за всички срещи от Мондиал 2018.

„Контролът дали собствениците на подобни заведения заплащат е на практика невъзможен. Най-малкото ние нямаме такъв капацитет, с който да проверяваме всяко квартално кафене. Всичко вече е въпрос на съвест“, обясниха пред „Монитор“ от националната телевизия.

Същата такса следва да бъде заплатена и от страна на общините, които ще организират публично гледане на мачовете по площадите.

От БНТ са изпратили формуляр за сключване на договор до местната управа на всички градове. „Би било добре те да информират и ресторантьорите на своята територия“, съветват още от телевизията. Въпреки това към момента са получили едва около 10 заявки от общини и заведения за публично излъчване на срещите от футболното първенство. /monitor.bg