close
България

128 фиша за неправилно паркиране в Сливенско

kat

От 11  до 17 февруари  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2187 моторни превозни средства, и 2208 лица. Констатирани са 1088  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 370 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 313 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 86 фиша и са отнети 6 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 807 фиша. Актовете са 103.

Установени са 9 неправоспособни водачи.  5 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като един е с над 1,2 промила. Трима са управлявали МПС след употреба на наркотици.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 14.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 128 фиша за неправилно паркиране.

Осъществени с 4 операции по метода широкообхватен контрол – две в Сливен и една в Нова Загора и една в Твърдица, както и контрол в районите на питейни и увеселителни заведения. Завишен полицейски контрол на входните и изходни пътни участъци в малките населени места.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица занимаващи се с разпространение на наркотични вещества.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по пътна безопасност  по  установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.