close
България

Кражби в Сливен и Нова Загора

policiq

Криминалисти на РУ-Сливен работят по две кражби, заявени на 4 януари. 37-годишен мъж от град Сливен е съобщил, че на 28 декември от гараж, негова собственост, са откраднати трион „Хускварна 135“ и части за мотопед „Симсон“.

48-годишен мъж от град Сливен е установил на 26 декември, че от избеното му помещение са откраднати телевизор JVC и декодер. Щетата е в процес на установяване.

Образувани са досъдебни производства.

Взломна кражба от телевизионен сервиз разследват служители на РУ-Нова Загора. През нощта на 5 срещу 6 януари неизвестен извършител, след като взломил входната врата, е проникнал в сервиза и е извършил кражба на телевизор „Панасоник“ и аудио-усилвател за МПС. Щетата е на стойност около 800 лева. По случая е започнато досъдебно производство.

Криминалисти работят по две кражби от търговски обекти в град Нова Загора и село Баня. На 4 януари е заявена кражба от павилион в района на общински пазар в град Нова Загора . Взломена е входната врата, открадната е сумата от 80 лева.

На 5 януари от хранителен магазин в центъра на село Баня са откраднати цигари, пакети тютюн, алкохол и монети в размер на 10 лева.  Общата щета от извършената кражба в процес на установяване.

В РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производства.