close
LifeStyle

Над 40 артисти ще вземат участие във Фестивала за съвременни изкуства „ВОДА“

deca-voda

Остават само 2 седмици до началото на най-новия фестивал за съвременни изкуства в Бургас „Вода“. В момента тече трескава подготовка на терена, на който ще се проведе. Плувният басейн в Младежкия културен център и пространствата около него се почистват, преди да се преобразят напълно и да станат сцена на арт инсталации и пърформанси.

Над 40 артисти от България, Молдова, Латвия и Южна Корея ще вземат участие във Фестивал за съвременни изкуства „ВОДА“, който ще се проведе от 8 до 10 септември.

Основната програма на фестивала ще представи 7 танцови представления и пърформанси от: Марион Дърова, Театър „Атом“, Танцова компания „Дюн“, Брейн Стор Проджект – склад за креативни концепции, Ана Данкова, Колектив „Гараж“ и международните гости: Ilze Zirina /Latvia/, Александра Сошникова и Сергей Головнеа /Молдова/, Jung In Lee /Южна Корея/.

В по-малките пространства, около басейна ще бъдат разположени видео творби и инсталации, като зрителят ще може да избере сам своя маршрут през фестивалния пъзел. Пътешествието през пространството ще предложи среща с инсталации, фотография и видео от бургаските автори: Мариана Сърбова & Филип Петков – Фил, Краси Марчев, Мария Алексиева, Владимир Палев, Мая Николова, Мария Съботинова, Танцова компания „Дюн“ и гостите: Йосиф Аструков /София/, Искра Проданова /Варна/, Росен Михайлов /София/ и др.

Два музикални концерта ще предложат алтернативна музика на посетителите – на Евтим Евтимов – ШАМАНЧЕТО, известен на българската публика от участието си в група „Попара“ и Мирян Колев – музикант-импровизатор от Трявна.

В рамките на фестивала ще се проведе и танцов уъркшоп с преподаватели – гостуващите международни артисти.

Фестивалът за съвременни изкуства „ВОДА“ се провежда за първи път и се организира от Младежки Културен Център и Сдружение „Танц БГ“/Танцова компания „Дюн“ с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Младежки Културен Център, Община Бургас и инициатива „Бургас харесва младите“.

Събитието се организира с подкрепата на: ОП „Спортни имоти“, Сърф магазин Бургас, Art Guesthouse Vintage Бургас и Графично студио „Goonys“.

Билетите за фестивала ще бъдат на символични цени от 5 лв. за един ден и 7 лв. за целия период на фестивала.