close
LifeStyle

„Особености на руската любов“ на Сливенския драматичен театър ще се играе за 127-ми път

Osobenosti_Na_Ruskata Lyubov

127-мото представление на „Особености на руската любов“ ще се играе утре, 17 януари. Няколко сезона не отслабва интересът на публиката към този спектакъл на Сливенския драматичен театър. Радват му се зрителите в София, Варна, Бургас, Русе, в Сливен и в много градове на страната. Дълголетието на представлението не произтича само от присъствието на театрални звезди в него. Остроумният диалог и доброжелателен хумор на автора на пиесата Александър Галин и умението на режисьора Васил Василев да прави комедия постигнаха такъв изключителен за един извънстоличен театър успех.

Романтичната  комедия „Сирена и Виктория” на майстора на новата руска психологическа драма Александър Галин  събра преди 6 години актьорите Мария Сапунджиева, Георги Кадурин и Марияна Миланова с режисьора Васил Василев. Спектакълът на Сливенския драматичен театър нарекоха „Особености на руската любов“.

…Сюжетът на пиесата среща артистичната авантюристка Сирена (М. Сапунджиева) и самотната интелектуалка Виктория (М. Миланова) със застаряващия безработен астроном Константин, който преживява като фризьор на кучета и като жиголо (Г. Кадурин). Между тримата се заплита кълбо от смешни недоразумения, но след купона и смеха, идва време за размисъл. Драмата на героите, наситена с неочаквани комедийни обрати и забавни словесни каламбури, с привкус на кротко руско напиване, е представена с една топла ирония, а на финала ни очаква неумиращия човешки копнеж по звездите.

Със своя театрален разказ за Особеностите на руската любов, режисьорът Васил Василев провокира един „по Чеховски тъжен смях“. Драматургичният „сблъсък“ между двете различни жени представя „сблъсъка“ между два свята: на интелекта и на бизнеса. Един от основните акценти в режисьорския прочит е да покаже как духовният човек променя материалния.