close
LifeStyle

Севда и Елизабет от Masterchef демонстрират рибно меню на бургазлии

sevda-masterchef

Победителката от Masterchef – бургазлийката Севда Димитрова, заедно с друга звезда от последното издание на популярния ТВ формат – Елизабет Николова, са професионалните готвачи, които ще ни зарадват със специална демонстрация на рибно меню в навечерието на Никулден.

Известните шеф готвачи ще творят кулинарни шедьоври в специално пригодена шатра, оборудвана с професионална мобилна кухня, на площад „Кирил и Методий“ – 4 декември /неделя/, от 11:00 до 15:00 часа.

Всички присъстващи ще имат възможността да се запознаят с интересни и полезни рецепти, да получат професионални съвети от доказани професионалисти и възможност да опитат от приготвените пред очите им вкусотии. Събитието е част от „Седмица на рибата“, която Община Бургас организира по идея и предложение на общински съветници от комисията по туризъм в местния парламент.

Севда Димитрова е на 40 години. Завършила е висшето си образование със специалност „Детска педагогика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Дванадесет години живее в чужбина, пътувайки много. „Мастършеф“ й дава възможност да преоткрие кулинарния свят още веднъж и да превърне готварството от хоби в професия.

Елизабет Николова е на 24 години. Преди 3 години се е върнала да живее в България. Преди това е била 12 години в Италия, където все още пребивават нейните родители. В момента следва „Икономика“и се грижи за дъщеричката си, която е на 1 година и 6 месеца.